Hans Hovens

Hans Hovens studeerde biologie aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Daarna werkte hij vier jaar voor de Stichting Reservaten Przewalskipaard in het Hustai National Park (Mongolië). Daar coördineerde hij het dierecologisch onderzoek en leidde hij Mongoolse biologen en parkwachters op. Terug in Nederland werkte hij als ecoloog voor de Provincie Utrecht en drie Nederlandse ecologische adviesbureaus. Hij is bestuurslid van de Stichting Natuurbeheer Brongebied Aalsbeek en voorzitter van het Samenwerkingsverband Exmoorpony en richtte Faunaconsult in 2000 op. 

 

Paul Op het Veld

Paul Op het Veld studeerde Groot Groen aan het Cita Verde College te Roermond. Hij is gespecialiseerd in het inventariseren van Europese reptielen, amfibieën, vleermuizen en vogels. Sinds 2011 werkte hij onregelmatig bij Faunaconsult en sinds 2014 is hij vast in dienst.  

Shirley Naber

Shirley Naber studeerde Personeel en Organisatie aan de Sociale Faculteit te Arnhem. Hierna werkte zij bij de SNS bank en als juridisch administratief medewerkster bij het Kadaster en de Provincie Gelderland. Sinds februari 2020 werkt zij in vaste dienst bij Faunaconsult. Hier is zij werkzaam als planner/secretariaat.

Remy Rijnders

Remy studeerde diermanagement met als major Wildlifemanagement aan de Hogeschool Van Hall Larenstein te Leeuwarden. Voor zijn scriptie deed hij onderzoek naar de habitatselectie en de invloed van antropogene verstoringsfactoren op het terreingebruik van geherintroduceerde edelherten in Het Groene Woud, waarbij edelherten werden gevolgd middels GPS-halsbanden en cameravallen. Na zijn studie heeft hij solo een 15 maanden durende wereldreis gemaakt waarbij hij zes maanden heeft gewerkt op een schapenhouderij in Australië. Remy werkt sinds 2021 bij Faunaconsult als ecologisch medewerker.

Erwin Smeets

Erwin Smeets studeerde Biologie, met als specialisatie Ecoloog Natuur en Milieu, aan de Hogeschool Moller te Tilburg. Zijn afstudeerproject deed hij in Zuid-Afrika, waar hij onderzoek deed naar de Afrikaanse wilde kat. In de Pretoria Zoo werd gekeken naar o.a. de voorplanting en het actiever maken van deze wilde katachtige overdag. Verder werden er Afrikaanse wilde katten in het Krugerpark gevolgd middels een halsband en werd hun gedrag bestudeerd. Na de studie werkte hij bij CSO bodemonderzoek en daarna als docent biologie, reiscoördinator en vakgroep voorzitter bij het Citaverde College (nu Yuverta) te Heerlen. Sinds 1 juli 2023 werkt hij parttime als ecologisch medewerker bij Faunaconsult.