Hans Hovens

Hans Hovens studeerde biologie aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Daarna werkte hij vier jaar voor de Stichting Reservaten Przewalskipaard in het Hustai National Park (Mongolië). Daar coördineerde hij het dierecologisch onderzoek en leidde hij Mongoolse biologen en parkwachters op. Terug in Nederland werkte hij als ecoloog voor de Provincie Utrecht en drie Nederlandse ecologische adviesbureaus. Hij is bestuurslid van de Stichting Natuurbeheer Brongebied Aalsbeek en voorzitter van het Samenwerkingsverband Exmoorpony en richtte Faunaconsult in 2000 op. 

Paul Op het Veld

Paul Op het Veld studeerde Groot Groen aan het Cita Verde College te Roermond. Hij is gespecialiseerd in het inventariseren van Europese reptielen, amfibieën, vleermuizen en vogels. Sinds 2011 werkte hij onregelmatig bij Faunaconsult en sinds 2014 is hij vast in dienst.  

Coco de Koning

Coco studeerde Animal Sciences met de specialisatie dierecologie aan de Wageningen Universiteit. Gedurende haar stage deed zij onderzoek naar de verspreiding van teken in Zuid-Zweden in relatie tot de dichtheid van reeën, waarbij onder meer reeën werden gevangen om teken te bemachtigen. Al tijdens haar studie werkte zij als vleermuis- en gierzwaluwonderzoeker. Coco werkt sinds 2017 bij Faunaconsult als ecologisch medewerker en sinds 2019 in vaste dienst.

Toon Rijkers

Toon Rijkers studeerde biologie (specialisatie ecologie en ecofysiologie) aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Na zijn afstuderen in 1992 deed hij ecologisch onderzoek in het tropisch regenwoud van Frans Guyana (voor de vakgroep Bosecologie en Bosmanagement). Dit leidde in 2000 tot het verkrijgen van de doctorstitel. Tot 2005 werkte hij als ecologisch onderzoeker/docent voor de de vakgroep Bosecologie en Bosmanagement. Daarna startte hij een restauratie- en beeldhouwersatelier en werkt hij regelmatig als ecoloog voor Faunaconsult. 

Frank Waajen

Frank Waajen studeerde biologie aan de Landbouwuniversiteit Wageningen en is gespecialiseerd in de determinatie van vaatplanten en dagvlinders. Sinds 2002 wordt hij regelmatig voor Faunaconsult ingezet.

Shirley Naber

Shirley Naber studeerde Personeel en Organisatie aan de Sociale Faculteit te Arnhem. Hierna werkte zij bij de SNS bank en als juridisch administratief medewerkster bij het Kadaster en de Provincie Gelderland. Sinds februari 2020 werkt zij in vaste dienst bij Faunaconsult. Hier is zij werkzaam als administratief medewerkster. Daarnaast volgt zij momenteel de cursus vleermuisonderzoek binnen Faunaconsult.