Hans Hovens

Hans Hovens studeerde biologie aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Daarna werkte hij vier jaar voor de Stichting Reservaten Przewalskipaard in het Hustai National Park (Mongolië). Daar coördineerde hij het dierecologisch onderzoek en leidde hij Mongoolse biologen en parkwachters op. Terug in Nederland werkte hij als ecoloog voor de Provincie Utrecht en drie Nederlandse ecologische adviesbureaus. Hij is bestuurslid van de Stichting Natuurbeheer Brongebied Aalsbeek en voorzitter van het Samenwerkingsverband Exmoorpony en richtte Faunaconsult in 2000 op. 

Grietje Hovens-Lenstra

Grietje Hovens-Lenstra studeerde Zoötechniek (specialisatie ethologie en biologische landbouw) aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Na haar afstuderen in 1994 werkte ze drie jaar voor de Stichting Reservaten Przewalskipaard, waar zij onderzoek deed naar de ecologie en het gedrag van vrijlevende Przewalskipaarden in Mongolië. Hierna werkte zij zes jaar voor Expertisecentrum LNV als beleidsmedewerker dierenwelzijn. Hier werkte ze ondermeer aan richtlijnen voor begrazing in natuurgebieden. Haar specialisaties liggen op het gebied van dierecologisch onderzoek, vogelinventarisaties en diergedrag. Sinds begin 2004 is ze een vaste medewerker bij Faunaconsult.

Paul op het Veld

Paul op het Veld studeerde Groot Groen aan het Cita Verde College te Roermond. Hij is gespecialiseerd in het inventariseren van Europese reptielen, amfibieën, vleermuizen en vogels. Sinds 2011 werkte hij onregelmatig bij Faunaconsult en sinds 2014 is hij vast in dienst.  

Toon Rijkers

Toon Rijkers studeerde biologie (specialisatie ecologie en ecofysiologie) aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Na zijn afstuderen in 1992 deed hij ecologisch onderzoek in het tropisch regenwoud van Frans Guyana (voor de vakgroep Bosecologie en Bosmanagement). Dit leidde in 2000 tot het verkrijgen van de doctorstitel. Tot 2005 werkte hij als ecologisch onderzoeker/docent voor de de vakgroep Bosecologie en Bosmanagement. Daarna startte hij een restauratie- en beeldhouwersatelier en werkt hij regelmatig als ecoloog voor Faunaconsult. 

Frank Waajen

Frank Waajen studeerde biologie aan de Landbouwuniversiteit Wageningen en is gespecialiseerd in de determinatie van vaatplanten en dagvlinders. Sinds 2002 wordt hij regelmatig voor Faunaconsult ingezet. 

Coco de Koning

Coco studeerde Animal Sciences met de specialisatie dierecologie aan de Wageningen Universiteit. Gedurende haar stage deed zij onderzoek naar de verspreiding van teken in Zuid-Zweden in relatie tot de dichtheid van reeën, waarbij onder meer reeën werden gevangen om teken te bemachtigen. Al tijdens haar studie werkte zij als vleermuis- en gierzwaluwonderzoekster. Coco werkt sinds 2017 bij Faunaconsult als ecologisch medewerkster.